PREDVIĐENE I DVE NOVE: Počele vodičke ture - iKragujevac


Kultura

Gradska turistička organizacija Kragujevac i ovog leta organizuje vodičke ture kako bi se turisti i naši sugrađani upoznali sa kulturno-istorijskim znamenitostima grada i okoline.

Zbog novonastale situacije prva turistička tura ove godine organizovana je juče, što je nešto kasnije u odnosu na prethodne godine, dok će program biti produžen do novembra.

Deo turističke ponude grada Kragujevca predstavljaju vodičke ture koje organizuje Gradska turistička organizacija.

Ture su predviđene za turiste i naše sugrađane, kako bi se upoznali sa kulturno-istorijskim znamenitostima grada, ali i okoline gde se nalazi veliki broj manastira.

Ove godine, zbog epidemije Korona virusa, ture u okviru akcije Kragujevac kroz ulice i muzeje počinju nešto kasnije, ali će program biti produžen do novembra kada će se organizovati poslednja.

Za ovu godinu planirano je osam turističkih tura od kojih su najpopularnije manastirske, odnosno ture koje su vezane za verski turizam.

Pored toga sve zainteresovane očekuju i pešačke ture u okviru kojih se obilaze spomenici i fabrike vojne idustrije.

Ove godine predviđene su i dve nove ture. Obilazak kuće Đure Jakšića u Karađorđevoj ulici, poseta manastiru Lipar, kao i poseta Legatu Nikole Koke Jankovića, koji je jedan od najznačajnijih srpskih vajara.

U oktobru vodičke ture biće posvećene Oktobarskim svečanostima, dok poslednja u ovoj godini nosi naziv Jevrejsko nasleđe i zamišljena je kao deo sećanja na humanitarni doprinos Jevreja našem gradu.

Karte za vodičke ture mogu se obezbediti u Turističko informativnom centru.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu