Vodimo mališane u pozorište! - iKragujevac


Kultura

iKragujevac posetiocima portala poklanja 3x2 karte za predstavu ''JAN BIBIJAN''

U sredu, 11. decembra 2019. godine u 18 časova igraće se predstava "Jan Bibijan", po romanu Elina Pelina, biće izvedena u ,,Pozorištu za decu"Kragujevac.

Ovo je prva predstava naučnofantastičnog žanra u Pozorištu za decu.

Neverovatni doživljaji jednog dečaka, Jana Bibijana, ostavljaju bez daha. Predstava sa puno neočekivanih obrta govori o nestašnom dečaku i njegovoj avanturi, o neobičnom prijateljstvu sa đavolčićem Fjuom, o lepoj devojci koju je zli čarobnjak Mirilaj pretvorio u pticu, kao i o tajnama podzemnog sveta u kome vladaju đavoli. Poučna priča o odrastanju, razumevanju i emocionalnom sazrevanju podseća nas na nekoga koga sigurno poznajemo.

- Ako želite da vidite nešto zaista neobično i zanimljivo, nešto zbog čega ni na sekund nećete izgubiti pažnju, pogledajte predstavu "Jan Bibjan". Videćete začaranu princezu, smešne patuljke, strašne đavole, magarca koji pleše, a imaćete priliku da uživate u dobroj muzici i koreografiji. A, možda će se neka deca i prepoznati u tom simpatičnom, pomalo razmaženom i nadasve nestašnom dečaku, reči su reči reditelja predstave Biserke Kolevske.

Scenografija i kostim delo su Svile Veličkove, autor muzike je Vasilen Valchanov, za koreografiju je bila zadužena Danijela Sagić, dok je prevodilac sa bugarskog Milica Redžić-Vulević.

Igraju:

Miloš Milovanović - Jan Bibijan
Darija Nešić - Fju
Dubravka Brkić - ptica, Lijana, majka
Petar Lukić - đavo, bačvar, Mirilaj
Milomir Rakić - Fijufinko, pop, magarac
Vladimir Đoković - glavni đavo, učitelj, magarac, ljuljuk, dečak
Nevena Brzaković - đavolica, ljuljuk, dečak
Elin Pelin, rođen kao Dimitar Ivanov Stojanov, (8. jul 1877. - 3. decembar 1949) je poznati bugarski pisac, slavljen zbog svojih prikaza seoskog života. Pelin je jedan od začetnika bugarske dečje književnosti, a smatra se da je njegov roman "Jan Bibijan" jedan od prvih naučnofantastičnih romana pisanih za decu.

Predstava je namenjena deci od šest i više godina.

Premijera je odigrana 2. marta 2017. godine.

Cena ulaznice je 150 dinara. 

Sve što treba da uradite je da ostavite komentar na našoj Facebook stranici. Ekipa portala iKragujevac će nasumično odabrati koji od posetilaca dobija karte za pozorište i o tome ga naknadno obavestiti

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu