Letnja scena SKC-a: Koncert Sare Renar - iKragujevac


Kultura

U subotu 8. jula, sa početkom u 22h, na Letnjoj sceni SKC-a održaće koncert Sara Renar. 

Sara Renar je kantautorka iz Zagreba za koju se slobodno može reći da se nalazi pri vrhu alternativne kantautorske muzike regiona.

Album “ Djeca” 2014.godine je nominovan za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015.godine za EP “Jesen” Sara nominovana u dve kategorije : najbolja ženska vokalna izvedba i najbolji alternativni album. Nagradu Porin osvojila je za najbolje žensko vokalno izvođenje što dovoljno govori o kvalitetu njenog live nastupa. Glavnu nagradu stručnog žirija dobila je na festivalima Poezika i Kantfest u Beogradu. 

U poslednje 3 godine Sara je zabeležila oko 250 koncertnih nastupa širom regiona a najupečatljiviji bio je nastup na novosadskom Exit festivalu gde je otvorila program main stage-a pre nastupa Manu Chao.

Ona trenutno promoviše svoj treći studijski album pod imenom “Tišina” koji je već dobio najbolje recenzije. Album je proglašen albumom godine u sledećim medijima: Hrvatski Radio, Ravno do dna, Nacional, Globus.

Sara je trenutno na turneji koja broji čak 60 gradova a tokom godine nastupaće dosta van regiona. Kritika je odlično recenzirala sva dosadašnja izdanja I live nastupe koji su Saru Renar stavili u sam vrh nove muzičke scene ovih prostora.

Koncert se održava na Letnjoj sceni SKC-a a cena ulaznice je 400 dinara. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu