Prijem za ansamble iz Bitolja i Banja Luke - iKragujevac


Kultura

Svečani prijem za članove umetničkih ansambala iz Banja Luke i Bitolja, učesnike Đurđevdanskog folklornog maratona, priređen je danas u zgradi Grada. U ime grada Kragujevca, goste iz Banja Luke i Bitolja pozdravio je Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu. Đurđevdanski folklorni maraton održava se danas, 5. maja, u okviru programa obeležavanja Đurđevdana – Dana grada. Domaćin umetničkih ansambala iz Bitolja i Banja Luke je Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“.

Kada se spomene kultura u našem gradu, jedna od prvih asocijacija bude “Abrašević“ kao nosilac pravih kulturnih vrednosti i čuvar tradicije. Siguran sam da i vi, s obzirom na to iz kojih krajeva dolazite, imate taj potreban “umetnički nerv“ kada je igra u pitanju. Siguran sam da će vašim učešćem ovaj program biti još bogatiji i kvalitetniji, jer najbolji ambasadori jedne zemlje su predstavnici kulture – istakao je Bjeletić.

Bjeletić je istako da će ovogodišnji muzički program povodom obeležavanja Dana grada biti inovativniji i kvalitetniji, a reč je o manifestaciji “Simfonija Smaka“ i koncertu Vlatka Stefanovskog.

Kada je reč o Đurđevdanskom folklornom maratonu, ove godine akcenat će biti na potencijalima “Abraševića“. Predstaviće se naši ansambli, dečiji, omladinski, drugi i prvi tim, naš orkestar, pevači solisti i pevačka grupa. U programu će učestvovati i ansamli Studentskog – kulturnog centra i “Svilen konac“, pevačke grupe Nikola Tesla i Zora. Međunarodni karakter ovoj manifestaciji daje učešće kulturno-umetničkih društava “Pletenka“ iz Bitolja i “Čajavec“ iz Banja Luke – kaže Zorica Milošević, direktorka CZTK “Abrašević“.

U slučaju da vreme bude lepo, program će početi defileom folklornih ansambala iz Velikog parka do Trga kod Krsta gde je planiran zajednički nastup. U slučaju kiše, program će se održati u hali “Park“ od 16 časova.

Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu istakao je da će muzički program povodom obeležavanja Dana grada biti inovativniji i kvalitetniji, a reč je o manifestaciji “Simfonija Smaka“ i koncertu Vlatka Stefanovskog.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu