„Uspavana lepotica“ u Pozorištu za decu - iKragujevac


Kultura

U subotu, 10. decembra, u 12 časova, u Pozorištu za decu“Kragujevac“ , za najmlađu publiku, biće odigrana predstava „Uspavana lepotica“, nastala po motivima poznate bajke dečjeg pisca, Šarla Peroa.

Predstava je premijerno odigrana 17. februara 2010. godine. Za tekst i režiju bio je zadužen Živomir Joković, scenografiju i lutke uradio je Nebojša Joković, a muziku Radoslav Graić. U predstavi se pojavljuju Nevena Brzaković i Darija Nešić u ulogama Uspavane lepotice, generala, dobošara i vile, Dubravka Đorđević u ulogama Tarane, kraljice, prvog ministra, dadilje i vile i Miloš Milovanović i Milomir Rakić u ulogama Princa, gavrana i kralja.

„Uspavana lepotica“ je bajka o jednom dalekom kraljevstvu, u kome se posle mnogo godina, rodila princeza Ružica. Kralj je za svoju za svoju mezimicu organizovao svečanost, koju je pokvarila veštica Tarana proročanstvom da ce se Ružica ubosti na vreteno kada navrši šesnaest godina. Dve Dobre vile i Kralj pokušavaju da promene zlo proročanstvo i kletvu želeći da ojačaju moralne vrednosti, na jedinstven, bajkovit način, u kome prava ljubav pobeđuje zle čini.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu