"Srpska drama" ponovo u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

Nakon 22 godine, u subotu, 3. decembra 2016. godine, sa početkom u 20.00 časova, u svečanoj sali Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, ponovo će se odigrati premijera predstave „Srpska drama“, ali ovog puta, u režiji mladog glumca, Bogdana Milojevića.

"Dani Abraševića" su manifestacija koja se poslednjih nekoliko godina redovno organizuje u ovom periodu. U programima učestvuje nekoliko stotina izvođača, a programe isprati preko 3000 gledalaca. Programi su osmišljeni da publici predstave svu raznolikost delatnosti kojima se Abrašević bavi, pa je tako predstava "Srpska drama" prva na programu ove svečane manifestacije. 

Poruka „Srpske drame“ je iskrena i čista ljubav prema otadžbini. Međutim, u Srbiji je patriotizam uglavnom bio prikazivan iz potpuno pogrešnog ugla. Kod nas su se „najveće patriote“ budile pred početak nekog rata, a kada je bio mir, molili su Boga da se opet zarati, kako bi opet pokazali svoju „iskrenu ljubav prema otadžbini“, jer su znali da će iz svakog novog rata izaći živi i zdravi, a osamnaestogodišnjaci (uglavnom) su bili na prvim linijama fronta i bili topovsko meso. Uvek se govorilo da smo iz svakog rata izlazili kao pobednici i da to jeste istina, ne vredi mnogo. Teritorije smo sačuvali, ali mlade živote nismo. Mogli smo da se prostiremo do Kine, ali ne vredi mnogo tolika država, kada u njoj nema ko da živi.

U predstavi igraju glumci Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević Kragujevac: Ilija Stepanović, Dejan Tošović, Slobodan Jeremić i Marko Kocić. Režija: Bogdan Milojević. Tekst: Siniša Kovačević.

" Sve dok budu trajale podele na nase i njihove, na cetnike i partizane, na rodoljube i izdajnike, na prave i krive, dezertere i dobrovoljce, vernike i nevernike... trajace i SRPSKA DRAMA... "

Dobro nam dosli! I jos bolje vas nasli!

Ulaz 200 dinara.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu