Kragujevačko pozorište završava ovu sezonu novom predstavom na repertoaru - iKragujevac


Kultura

Knjaževsko srpski tetar pozorišnu sezonu završava premijerom predstave „Opet plače, al sad od sreće” po tekstu Novice Savića , a u režiji Dragana Jakovljevića.

U teatru kažu da su zadovoljni sezonom na izmaku, jer je ansambl učestvovao na mnogim festivalima i osvojio veliki broj nagrada i priznanja.

Nova predstava Knjaževsko srpskog teatra * Opet plače al sad od sreće, pred publiku donosi priču o sudbinama običnih ljudi. Radnja predstave dešava se na železničkoj stanici, gde likovi kroz priču o svojim životima, čekajući voz koji nikada neće stići, zapravo govore o sudbini svakoga od nas. Prema rečima reditelja Dragana Jakovljevića, tekst Novice Savića, prenesen na scenu otvara mnoga pitanja o životu, besmislu, porodici, sistemu vrednosti...

U predstavi, baš kao i u životu, nema glavnih likova. Svaki od njih priča svoju priču i pred publiku donosi sliku provincije, sa svim što ona nosi sa sobom. Jedan od ženskih likova u predstavi tumači i glumica Isidora Rajković. Ona ističe da će publika imati priliku da je vidi u jednom drugačijem svetlu, zbog čega je ova uloga i bila izazov za nju.

Šestom premijerom, Knjaževsko srpski teatar završava ovu sezonu. Direktor tetara Vojo Lučić kaže da su zadovoljni sezonom na izmaku, jer je ansambl treći put učestvovao na Danima komedije u Jagodini, mnogo je nagrada i priznanja stiglo u Kragujevac poput poslednje koju je dobila glumica Marina Stojanović za ulogu Puka u predstavi *San letnje noći*.

Pozorišna sezona 2015./2016. u Kragujevcu završava se početkom jula, a već od jeseni publika će moći da uživa u novim premijerama. Prema rečima Lučića, u planu je novi projekat koji će publika najverovatnije moći premijerno da pogleda u oktobru, kada se tradicionalno održava i JoakimInter fest.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu