Promocija kataloga Jamesdin „Večiti student“ u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu, u sredu, 6. aprila, sa početkom u 19 časova, održaće se promocija umetničke rezidencije „Cimer“ i premijerna promocija kataloga Jamesdin „Večiti student“. 

Umetnička rezidencija “Cimer” pokrenuta je u novembru 2014 godine u okviru likovne redakcije Doma kulture “Studentski grad”. Njen prvi učesnik bio je Aleksandar Jestrović ili Jamesdin, diplomirani slikar, iz Beograda, sa prebivalištem u Berlinu. Jamesdin je stekao master diplomu u okviru poslediplomiskih studija “Art in Context “ na UDK Univerzitetu u Berlinu 2015 godine, dobitnik je više nagrada za svoj umetnički rad, a izlagao je na brojnim domaćim i inostranim izložbama.

U periodu od 1. novembra do 31. decembra 2014. godine u okviru Umetničke rezidencije “Cimer”, Aleksandar Jestrović ili Jamesdin se nalazio u ulozi cimera, živeo je u studentskoj sobi zajedno sa drugim studentima, hranio se u menzi, igrao basket na terenima i uključivao se u svakodnevne aktivnosti života u Studentskom gradu. Tokom rezidencijalnog boravka, sa neverovatnim brojem ideja, uz upornost, koja mu ne nedostaje i inventivna rešenja, realizovao je nekoliko umetničkih radova u saradnji sa studentima, zaposlenima u Domu kulture “Studentski grad”, ekipom televizije Studentski grad, promišljajući pre svega kontekst u kome je boravio u tom periodu. Svoj rad predstavio je na izložbi “Večiti student“ u Galeriji DKSG. Uključivanje umetničkih praksi Aleksandra Jestrovića ili Jamesdina u istraživanje konteksta kroz projekat “Cimer“ doprinela je uzajamnom sagledavanju života u Studentskom gradu i pokazala kreativnu i duhovitu analizu mnogih situacija u kojima se studenti nalaze.

Učesnici prezentacije: Aleksandar Jestrović ili Jamesdin, umetnik i Maida Gruden, urednica likovnog programa DKSG.

 

izvor: skckg.com
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu