Caterina Palazzi SUDOKU KILLER u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U Studentsko kulturnom centru 15. aplila u 22 sata održaće se koncert benda SUDOKU KILLER sa kontrabasistkinjom i kompozitorkom Caterinom Palazzi.

Sudoku Killer bend, na čelu sa kontrabasistkinjom i kompozitorkom Caterinom Palazzi, nastao je u Rimu 2007. Svi muzičari ansambla dolaze sa sličnim, komplementarnim umetničkim iskustvom, u rasponu od džeza do rok i eksperimentalne muzike: Giacomo Ancillotto - gitara, Antonio Raia - saksofon, Caterina Palazzi - kontrabas, Maurizio Chiavaro - bubnjevi.
Pet godina nakon što je njen Sudoku Killer bend debitovao, kontrabasistkinja i kompozitor Caterina Palazzi se vraća sa novim albumom " Infanticide " (objavljenim za Auand Records), kao i velikom turnejom po Evropi i SAD. Provokativan, namerno snažan naslov, inspirisan je Nirvanom, muzički i emotivno. Po Katerininim rečima, Infanticide predstavlja virtuelno ubistvo detinjstva tj. dečije vizije sveta, gde dobri momci pobeđuju a loši ostaju poraženi. To je gubitak čiste, razigrane genijalnosti, koji ustupa mesto teškoj, često gorkoj zrelosti. U poređenju sa dosadašnjim radom sa istim bendom, ovaj album smešten je u severnoevropski zvučni prostor, a ogleda se u prijatnoj mešavini džeza, psihodeličnog roka i eksperimentalne muzike.
Vešto rukujući svojim jazz senzibilitetom, kao i post-rock, noise i filmskom muzikom, kompozitorski dar Caterine Palazzi je sve evidentniji, i potpuno u cilju pronalaženja novih muzičkih puteva. Za prestižnu nagradu Italijanska štampe JAZZIT AWARD 2010. Caterina Palazzi je nagrađena kao najbolji italijanski kompozitor, njen album Sudoku Killer je nagrađen kao 2. najbolji italijanski cd a bend klasifikuju kao 4. najbolji italijanski sastav. Pored toga, druga važna italijanska džez nagrada, TOP JAZZ 2010, istakla ju je kao najbolji novi talenat. Drugi album koji karakteriše nešto mračnija, noise, post rock atmosfera, se pominje među najboljim albumima 2015. po mnogim časopisima kao što su: Impatto Sonoro, Free Fall Jazz, Son of Marketing, Storia della Musica, Alternitalia, Distorsioni, RomaSuona, RadioEco, Suoni Distorti Magazine, Indiana Music Magazine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu