Koncert Amire Medunjanin u Teatru - iKragujevac


Kultura

Popularna pevačica sevdalinki, Amira Medunjanin, premijerno će se predstaviti kragujevačkoj publici 7. novembra, u Knjaževsko-srpskom teatru. Amiru Medunjanin će na koncertu pratiti gitarista Ante Gelo, sa kojim sarađuje 2 godine.

Na sedam studijskih albuma, od kojih je poslednji "Silk & Stone", Medunjanin je ponudila svoju interpretaciju sevdalinki i narodnih pesama iz BiH, Srbije ili Makedonije kao što su "Ah šta cemo ljubav kriti", "Kradem ti se u večeri", "Kaleš bre Ando", "Mito bekrijo", "Marijo Deli Bela Kumrijo", "Kafu mi draga ispeci", "Zajdi, zajdi" i "Jano mori", "Što te nema"... 

Pevačica je u martu ove godine, danima unapred, rasprodala beogradski Sava centar, a od brojnih priznanja kritičara u svetu izdvaja se mišljenje novinara londonskog "Gardijana" Garta Kartrajta, koji je nazvao "bosanskom Bili Holidej", istakavši "način na koji se ona igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina". 

Ulaznice, po ceni od 1000 RSD, mogu da se kupe na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra, u Domu omladine i Turističkom informativnom centru, na Platou Robne kuće.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu