Francuski filmski karavan u SKC-u - iKragujevac


Kultura

Večeras, od 20 časova i 30 minuta, u „Kutiji šibica“ u SKC-u, u okviru programa Francuski filmski karavan, kragujevačka publika može da pogleda još jedan francuski film iz novog ciklusa pod nazivom “Zločini i misterije”.

Ovog ponedeljka na programu je francuski film „Poslednja projekcija”, snimljen 2011. godine. Film govori o neobičnom mladiću Silvenu, koji je svoj život posvetio jednom opštinskom bioskopu, osuđenom na propast. On živi u podrumu bioskopa, čiji je urednik programa, kinooperater i prodavac karata. Svake noći, po završetku poslednje projekcije, on izlazi i izvršava nasumično ubistvo, što mu postaje ritual. Film je režirao Loran Ašar, a glavne uloge igraju Paskal Servo, Šarlota Van Kemel i Karol Roše.

Program novog ciklusa Francuskog filmskog karavana, pod naziviom “Zločini i misterije”, realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu (www.institutfrancais.rs). Ovaj ciklus karakterišu komplikovani zapleti, misteriozni rediteljski poduhvati, sjajna glumačka ostvarenja i kritika društvene stvarnosti.Filmovi će biti prikazivani svakog ponedeljka tokom meseca juna, u istom terminu, a ulaz za sve projekcije je besplatan.
Filmovi su zabranjeni za mlađe od 12 godina.

GTO
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu