Kragujevačka priča i Tolerancija – Boris Kovačević – Šuma predala izbornu listu - iKragujevac


Izbori 2020

Izborna lista „Kragujevačka priča i Tolerancija – Boris Kovačević – Šuma“, juče je Gradskoj izbornoj komisiji predala potpise podrške građana i listu kandidata za izbor odbornika u Skupštini grada Kragujevca raspisanih za 26. april.

Uz izvinjenje što izbornu listu predaju u kasnim večernjim satima, Boris Kovačević – Šuma nosilac liste je rekao da je planirano da potpise skupljaju još dan ili dva ali ih je trenutna situacija primorala da to urade večeras. Izbori i predizborne radnje za nas koji se bavimo ovim poslom možda jesu najvažniji ali ima nešto i bitnije od toga. Trenutna situacija i korona virus su nas primorali da završimo sa poslom ranije jer nismo hteli da podršku našoj listi predstavljamo kroz broj potpisa i zovemo ljude u naše prostorije u trenutku kada nije preporučljiv boravak u zatvorenom prostoru. Iako su imali više, listu su iz tih razloga predali sa 36 odborničkih kandidata, a svi ostali će rekao je Kovačević učestvovati kao aktivisti jednako kao da su na listi.

Lista je formirana na osnovu potpisivanja političkog sporazuma između građanskog pokreta „Kragujevačka priča“ i koalicije „Tolerancija“ koju čine stranke nacionalnih manjina. Budući da delimo iste vrednosti razvoja lokalne samuprave, slobode medija, tolerancije, solidarnosti i zaštite ljudskih i manjinskih prava brzo i lako smo dogovorili da tako nastupamo na izborima, jer želimo da ovaj grad izgleda drugačije i da bude mnogo bolje nego kako danas izgleda. Izbori su jedan vrlo ozbiljan i odgovoran posao i za učesnike izbornog procesa i za građane. Dešava se da su mnogi nezadovoljni situacijom koja se dešava u gradu, a da godinama glasaju iste opcije. Neophodna nam je promena, nova energija, novi ljudi da Kragujevac izgleda drugačije, kako bismo stvorili sredinu na kojoj ćemo biti svi ponosni, poručio je Kovačević.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu