Zakazana redovna sednica Skupštine grada za 24. april - iKragujevac


Vesti

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, predsednik Skupštine grada, Ivica Momčilović zakazao je prvu redovnu sednicu Skupštine grada za sredu, 24. april.

Materijal će biti prilično obiman ali je suština da su sve odluke proceduralnog karaktera i vezane za funkcionisanje ustanova kulture, usvajanje programa poslovanja, izveštaja o radu, finansijskih planova. Ono što je za Kragujevčane najinteresantnije je odluka o dodeli Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca. Na dnevnom redu će se naći i programi vezan za očuvanje i zaštitu javnog zdravlja Kragujevčana koji su važni jer kroz njih kontrolišemo i kvalitet vode za piće na javnim česmama, hranu sa gradskih tržnica, nutritivnu i energetsku vrednost obroka iz kolektivne ishrane dece i odraslih – kazao je Momčilović.

Predsednik Skupštine grada zahvalio se predstavnicima svih političkih partija koje učestvuju u radu gradskog parlamenta na konstruktivnom pristupu u dogovorima u vezi sa participacijom u skupštinskim odborima, tako da će se i odluka o formiranju skupštinskih odbora, koja je važna kako za funkcionisanje grada tako i za transparentnost u radu, naći na dnevnom redu predstojeće sednice.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu