Rekonstruisana Osnovna škola „Dragiša Luković Španac“ u Beloševcu - iKragujevac


Vesti

U kompletnu energetsku sanaciju osnovne škole Dragiša Luković Španac u Beloševcu uložen je 41 milion dinara.

Zahvaljujući ovim ulaganjima, uslovi za boravak i rad đaka i prosvetnih radnika su bolji, a godinu dana nakon početka radova, beleže se i uštede u potrošnji energenata.

Novac su obezbedili Ministarstvo rudarstva i energetike i grad Kragujevac.

U okviru Nacionalnog programa energetske sanacije objekta od javnog značaja, u Kragujevcu je sredstvima Ministarstva rudarstva i energetike i lokalne samouprave, rekonstruisana Osnovna škola “Dragiša Luković Španac“ u Beloševcu.

Završena je i prva grejna sezona u kojoj se umesto kotla na ugalj, koristila nova gasna kotlarnica.

Energetska sanacija škole je učenicima i nastavnicima obezbedila bolje uslove za rad, a značajno je smanjena emisija ugljen-dioksida u ovom naselju.

Od 1980. godine u OŠ Dragiša Luković Španac u Beloševcu nisu zabeležena značajnija ulaganja, a uslovi za rad učenika i nastavnika bili su skromni.

Mere energetske efikasnosti, pored boljih uslova, doprinose i značajnoj uštedi.

Ovo je peta škola u Kragujevcu u kojoj je urađena energetska sanacija.

Rekonstrukcijom škole, meštani jednog od najvećih kragujevačkih naselja dobili su moderan i ekonomski funkcionalan objekat.

Radovi su izvedeni u sklopu projekta unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u jedinicama lokalne samouprave.

U saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike do sada su u Kragujevcu realizovani projekti energetske sanacije škola Stanislav Sremčević, Prota Steva Popović Čumić, Radoje Domanović i Mirko Jovanović.

Škola u Beloševcu je bila u najlošijem stanju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu