Početak rada na dokumentu javne politike - Program zapošljavanja grada Kragujevca za period 2024.-2026 - iKragujevac


Vesti

U skladu sa članom 32. Zakona o planskom sistemu Republike Srbije („Službeni glasnik Republike Srbije“, broj 30/2018) i Odluke o javnim raspravama (“Službeni list” grada Kragujevca, broj 7/21 i 34/21), Gradska uprava za razvoj i investicije objavljuje otpočinjanje rada na izradi Programa zapošljavanja grada Kragujevca za period 2024-2026 (u daljem tekstu: Program).

Imajući u vidu značaj rešavanja pitanja nezaposlenosti, cilj je uspostaviti stabilan i održivi rast zaposlenosti, zasnovan na znanju i dostojanstvenom radu, kroz jasno definisanje međusektorskih mera, usmerenih na unapređenje ponude rada i tražnje za poslom, kao i unapređenja položaja nezaposlenih lica na tržištu rada i institucionalnog okvira za politiku zapošljavanja.

Lokalna samouprave će u saradnji sa Savetom za zapošljavanje grada Kragujevca i Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Kragujevac, realizovati sve aktivnosti u vezi pripreme ovog strateškog dokumenta.

Aktivnosti na izradi Programa biće u skladu sa Zakonom o planskom sistemu, a koji predviđa širok spektar konsultativnih aktivnosti prilikom izrade Programa, kako bi javnost bila ukuljučena u određivanje prioriteta i strateškog usmerenja koje se odnosi na oblast zapošljavanja u gradu Kragujevcu.

Okupljanjem i uključivanjem svih zainteresvanih strana u izradu Programa, grad Kragujevac želi da istakne važnost ovog dokumenta za celo društvo i omogući svim akterima važnih sektora u ovoj oblasti, da svojim znanjem i iskustvom doprinesu razvoju elektronskih usluga za građane i privredu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu