Vatra u Šumaricama: Ilegalna i neobjašnjiva pojava koja nas sve zabrinjava [VIDEO] - iKragujevac


Vesti
Redakciju iKragujevca je uznemirio snimak koji prikazuje paljenje vatre u spomen parku Šumarice. Na snimku se vidi plamen koji zahvata manje strnjike, a prema informacijama, nastao je pre par dana.


Paljenje vatre na neodređenim lokacijama, a pogotovo u šumskim ili parkovskim područjima, predstavlja poznatu, ali izuzetno štetnu i ilegalnu praksu. Iako je ovo tokom jeseni, u sezoni poljoprivrednih radova, nažalost, česta pojava zbog paljenja ostataka useva, paljenje vatre u februaru, kada nema poljoprivrednih aktivnosti, deluje još čudnije i neodgovornije.

Ovakve aktivnosti mogu imati brojne negativne posledice koje smo već naveli: ugrožavanje zdravlja ljudi i životinja, uništavanje šumskog ekosistema, smanjenje plodnosti zemljišta i štetu poljoprivredi.

Nadležne službe trebalo bi da hitno utvrde počinioca ovog prekršaja i kazne ga prema zakonu. Takođe, neophodno je edukovati naše sugrađane o opasnosti i štetnim posledicama paljenja vatre na neodređenim lokacijama kako bi se sprečili ovakvi nepromišljeni i nepotrebni postupci.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu