Program zapošljavanja grada Kragujevca za period 2024/2026.godine - iKragujevac


Vesti
Izrada novog Programa zapošljavanja grada Kragujevca za period 2024/2026. godine bila je tema radnog sastanka kome su pored predstavnika Grada prisustvovali i predstavnici partnerskih institucija i organizacija.


Grad Kragujevac je u saradnji sa Ministarstvom za rad i zapošljavanje, Nacionalnom službom za zapošljavanje i ostalim učesnicima programa, jedan je od retkih gradova u Srbiji koji već skoro dve decenije uspešno realizuje Program zapošljavanja, rekao je Saša Soković, načelnik Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj i privredu. Nakon današnjeg inicijalnog sastanka uslediće dva regionalna a zatim usaglašavanje lokalnog nivoa sa nacionalnim nivoom. Iako Grad ima dugu praksu u izradi Programa, očekujemo akcioni plan i smernice Vlade Republike Srbije jer je konačni program spreman za prvo zasedanje Skupštine grada Kragujevca. Lokalna politika zapošljavanja odnosi se na socijalno ugrožena lica, različita udruženja koja rade na ovakvim projektima ali i privrede koja je značajna za zapošljavanje teže zapošljivih lica. Jedan od većih problema, koji ćemo u dogovoru sa partnerima projekta rešavati, jesu nezaposlene žene 45+ kojih je evidentirano oko četiri hiljade, rekao je Saša Soković.

Dugi niz godina na lokalu sprovodimo različite programe, projekte, inicijative i podrške u zapošljavanju prvenstveno mladih ali i drugih teže zapošljivih grupa, kazala je Marija Stojadinović, direktorka Razvojnog biznis centra Kragujevca. Pre dve godine potpisan je Sporazom o saradnji između Projekta „Znanjem do posla“ i Grada Kragujevca koji je i finansijski podržao Projekat, a u aprilu očekujemo treću fazu projekta. Na tom projektu Razvojni biznis centar pružiće podršku mladima kroz različite usluge i aktivnosti, od karijernog informisanja i savetovanja do različitih obuka na radnom mestu, istakla je Marija Stojadinović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu