Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković posetila opštinu Topola - iKragujevac


Vesti
Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković boravila je juče u opštini Topola, gde je obišla radove na mostu u selu Jnukovac nakon čega je posetila preduzeće Domaćin u selu Vinča.

Ona je razgovarala sa poljoprivrednim proizvođačima o atuelnim problemima u poljoprivredi.

Tanasković je podsetila da je Minstarstvo poljoprivrede za sanaciju štete od poplava izdvojilo milijardu i 200 milona dinara i najavila ulaganje države u izgradnju vodovodne mreže u Topoli.

U selu Junkovac u toku su radovi na rekonstrukciji mosta koji je oštećen u junskim poplavama.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zajedno sa čelnicima opštine Topola obišla je radove i najavavila njihov završetak, kako na na mostu, tako i na prilaznoj saobraćajnici.

Pored ovog ulaganja, iz sredstava Repubilke Srbije i opštine paralelno se izvode radovi na izgradnji više atarskih puteva u Topoli.

Ministarka Tanasković je posetila i preduzeće Domaćin u selu Vinča gde je razgovarala sa poljoprivrednim proizvođaćima o problemima koji su se uglavnom odnosili na zabranu korišćenja jednog broja pesticida, subvencije ali i loša iskustva sa realnom procenom štete nakon vremenskih nepogoda koje su pogodile ovaj kraj.

Ministarka Tanasković je u Topoli svečano otvorila karavan poljoprivrednika Naj domaćin 2023, koji organizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu