Ministar Đerlek: Za rekonstrukciju Doma kulture u Gruži 9,1 milion dinara - iKragujevac


Vesti
Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Knić Srećko Ilić potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta druge faze rekonstrukcije i opremanja Doma kulture u Gruži.

Realizaciju ovog veoma značajnog projekta ministarstvo sufinansira sa 9,1 milion dinara.

Osim ulaganja u infrastrukturu, ministarstvo za ravnomerni i regionalni razvoj značajna sredstva izdvaja za sektor obrazovanja i kulture.

Trenutno se realizuje 14 projekata, a u Kniću radi se na revitalizaciji kulturnih ustanova. Jedan od tih je i rekonstrukcija i opremanje Doma kulture u Gruži.

Ukupna vrednost projekta je 15,4 miliona dinara, ministarstvo učestvuje sa 9,1 milion dinara, a ostatak je obezbeđen iz budžeta opštine Knić.

Objekat Doma kulture je delimično rekonstruisan i energetski saniran kroz prvu fazu uz podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ovim projektom je planiran nastavak radova i opremanje kako bi se objekat potpuno priveo nameni.

Pored rekonstrukcije i opremanja projektom je predviđen i niz edukativnih radionica za lokalno stanovništvo u cilju unapređenja mogućnosti za razvoj ekonomskih aktivnosti u seoskim sredinama.

Opremanje objekta scenskom rasvetom i ozvučenjem neophodno je zbog brojnih kulturno turističkih događaja, pre svih Međunarodne kulturno-turističke manifestacija „Razigrana Gruža“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu