Ministar Martinović najavio izgradnju zelene pijace u Batočini - iKragujevac


Vesti
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je Batočinu i najavio da će početkom maja biti raspisana javna nabavka za igradnju Zelene pijace.

Ministar Martinović je nakon obilaska mesta gde se planira izgradnja nove pijace rekao da će ova pijaca biti jedan impozantan objekat koji će biti ne samo estetski lep, već i veoma funkcionalan.

Ovo će biti jedna od najsavremenijih pijaca u Srbiji, što je za Batočinu veoma važno, kaže ministar državne upravenj i lokalne samouprave.

Predsednik Opštine Batočina Zdravko Mladenović upoznao je ministra sa svim problemima koje imaju, očekujući i na dalje pomoć ministarstva u njihovom rešavanju.

Kada se završe sve neophodne procedure, kreće se sa radovima i očekuje se da će izgradnja pijace biti završena do proleća naredne godine.

Jedan od prioriteta Batočine je i izgradnja puta između ove opštine i Lapova u dužini od četiri kilometra o čemu će, kako je rekao ministar Martinović, obavestiti resornog ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, jer je to pitanje koje je veoma važno za građane te dve opštine.

On je najavio da će u maju ponovo posetiti Batočinu kada će prisustvovati postavljanju table u jednoj ulici koja će dobiti ime po junacima sa Košara.

On je dodao da država poslednjih 10 godina neguje kult sećanja na sve junake koji su dali živote za državu i da je građanima Batočine važno da jedna ulica u toj opštini ponese njihovo ime.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu