Čišćenje erdoglijskog potoka u Šumaricama - iKragujevac


Vesti
Ekipe JKP Vodovod i kanalizacija po nalogu Spomen parka ‘‘Kragujevački oktobar’’ čiste potok u Šumaricama. Vrednost radova na čišćenju toka u dužini od 640 metara, od Spomenika ‘’Nada Naumović’’ do izvora u Šumaricama iznosi oko pola miliona dinara i sredstva je obezbedio grad. Sa predstavnicima javno-komunalnog preduzeća, radove je danas obišla direktorka Spomen parka Marijana Stanković.


Erdoglijski potok je delimično narušavao izgled memorijalnog kompleksa ali više u smislu nemogućnosti obilaska posetioca zbog stvaranja natopljenog zemljišta. Mnogo veće probleme smo imali u održavanju, jer zadržavanje vode van korita otežavalo je košenje, kaže Marijana Stanković, direktorka Spomen parka. Na pojedinim mestima korito Erdoglijskog potoka je potpuno nestalo i sraslo sa obalom, a problem stvara i korenje stabala koje zadržava i onemogućava njegov tok. Korito mora da se očisti od rastinja, lišća i na pojedinim mestima promeni tok kako bismo očuvali stabla, kaže direktorka Stanković.

Radove po nalogu Spomen parka izvodi JKP Vodovod i kanalizacija a sredstva u iznosu od oko pola miliona dinara obezbeđena su iz budžeta grada. Veliki posao nas očekuje ovog leta, ali ćemo konačno, posle više godina, da sprečimo zadržavanje vode i potok vratimo u korito, istakla je direktorka.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu