Još uvek nije poznato koliko se radnika Fijata odlučilo za rad u Slovačkoj - iKragujevac


Vesti
Predsednik Samostalnog sindikata u kragujevačkom Fijatu, Saša Đorđević, izjavio je za Radio televiziju Kragujevac da i dalje nema zvaničnu informaciju koliko je još radnika te kompanije tehnološki višak.

On se nada da će to biti poznato nakon novog sastanka sa predstavnicima države i Stelantisa koji bi trebalo da bude održan sutra u Beogradu.

Prvoj grupi od 492 radnika Fijata u Kragujevcu pre desetak dana isplaćena je otpremnina, dok su ostali zaposleni dobili novu ponudu Stelantista za rad u Slovačkoj na koju je trebalo da odgovore do petka, 8. jula.

Iako je bilo najava da bi rok za prijavljivanje mogao da bude produžen, u Samostalnom sindikatu kažu da nemaju zvaničnu informaciju o tome, kao ni o broju prijavljenih radnika.

Preostali radnici koji se nisu izjasnili za neku od ponuđenih opcija automatski će postati tehnološki višak. Njima će biti isplaćena otpremnina kao i sva zaostala dugovanja.

U Samostalnom sindikatu kažu da će i tokom ove nedelje sa predstavnicima državnog rukovodstva obići kompanije koje bi mogle da zaposle deo radnika koji su ostali bez posla u Fijatu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu