EKSKLUZIVNO: Zakazan razgovor gradonačelnika, predstavnika radnika Fiat-a i predstavnika Vlade Srbije U PONEDELJAK - iKragujevac


Vesti
Protest radnika Fijata u Kragujevcu, koji su nezadovoljni ponudom menadžmenta u vezi sa prestankom rada fabrike do proizvodnje novog modela, završen je nakon sastanka sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem na kome je dogovoren zajednički sastanak sa predstavnicima ministarstva rada i privrede za ponedeljak u Beogradu.


Radnicima su posle sastanka saopštili da imaju dva zahteva – da ostanu da rade i da im se obezbede plate do početka proizvodnje novog modela ili da im se obezbede dostojanstvene otpremnine za one koji žele da odu.

Kako su rekli, ponuda menadžmenta fabrike podrazumeva odlazak na rad u inostranstvo do početka proizvodnje novog modela ili odlazak na biro za zapošljavanje uz otpremninu.

Gradonačelnik Dašić pozvao je okupljene radnike da budu strpljivi i poručio im da ne postoji razlog za strah od zatvaranja fabrike.

„Svima je u interesu ovde u Kragujevcu da Fijat radi. Nema govora o zatvaranju fabrike, molim vas za strpljenje”, poručio je Dašić koji je nakon toga sa predstavnicima zaposlenih održao sastanka u Gradskoj upravi, javlja Tanjug.

Sastanak sa gradonačelnikom bio je zatvoren za javnost, a po završetku saopšteno je da u ponedeljak radnici sa gradonačelnikom idu u Beograd, u Ministarstvo rada.


Dašić je rekao je da je došlo do panike među zaposlenima zbog niza neproverenih informacija i da prema informacijama koje on ima apsolutno neće biti otpuštanja radnika, koji ne žele u inostranstvo.

„Ne postoji mogućnost da se tako nešto desi, na kraju krajeva ne bi Vlada Srbije to dozvolila, a ni grad Kragujevac. Nije ideja da se Fijat zatvori, naprotiv, ideja je da se pređe na novi model. Problem nedostatka komunikacije u fabrici očigledno postoji, o tome ćemo razgovarati u ponedeljak”.

5-30.jpg

4-33.jpg

3-35.jpg

1-35.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu