Budućnost koja je već počela, Kragujevac će povratiti stari sjaj - iKragujevac


Vesti
Prelaskom na proizvodnju automobila budućnosti, Kragujevac će povratiti stari sjaj centra automobilske industrije, ali i mnogo više od toga.

Nakon poplave tegobnih i turobnih vesti poslednjih nedelja, konačno je jedna sjajna vest osvanula na stranicama naše štampe i portala i to najkrupnijim slovima: potpisivanjem ugovora sa multinacionalnom korporacijom „Stellantis“, Srbija će na vreme ući u poslovnu trku koja će obeležiti decenije koje su pred nama, gde jedno od centralnih mesta zauzima proizvodnja električnih automobila.

Vest je važna za celu zemlju, svakako, a naročito važna za Šumadiju i Kragujevac kao njen centar. Kragujevčani se još uvek sa setom, ali i ponosom, sećaju ne tako davnih vremena kada je Kragujevac nosio laskavi epitet srpskog, ali i jugoslovenskog Detroita, centra i srca automobilske finalne industrije čiji već vremešni modeli još uvek krstare našim drumovima.

I stariji Kragujevčani, a naročito oni mlađi, s velikim nestrpljenjem očekuju start potpuno nove ere u bliskoj, najbližoj budućnosti globalne automobilske ere. Zbog čega je veoma važno u taj proces ući blagovremeno. Ovoga puta smo to uradili na vreme kojeg smo prepoznali i dobro razumeli, za razliku od, kako reče predsednik Vučić, nerazumevanja globalnih političkih promena koje su se dešavale poslednjih par decenija sada već prošlog veka. Zbog čega je prelazak na proizvodnju električnih, kao i hibridnih automobila narednih deceniju, deceniju i po, ravan tektonskom poremećaju u sferi globalne ekonomije, poput pada Berlinskog zida u geoplitičkoj arhitekturi celoga sveta.

Naši građani, a naročito sugrađani su već, uvereni smo, do detalja upoznati sa pripremama za start ove revolucionarne proizvodnje u Kragujevcu već od 2024. godine, pa se za ovu priliku nećemo upuštati u te već naveliko kroz medije elaborirane detalje. Kao i činjenicu da će proizvodnja automobila budućnosti zahtevati i druge ogromne strukturne promene i prestrojavanja, pre svega u izgradnji novih energetskih postrojenja, pre svih, reverzibilnih elektrana.

Ono što je, međutim, važno istaći je neoboriva činjenica da su građani Kragujevca, Šumadije, kao i cele Srbije i na nedavnim izborima nepogrešivo dobro procenili kome da povere odgovornost u vođenju države, kako na parlamentarnim, tako i naročito na predsedničkim izborima.

Velika većina naših birača nije se dala prevariti lažnim obećanjima veštački sklepavanih opozicionih struktura. Koje su se raspale i pre nego što su se ozvaničili izborni rezultati. Jer su sujete njenih liderčića i ovoga puta bile veće od odgovornosti za budućnost zemlje. Što smo već videli u skorijoj političkoj prošlosti, i DOSlovno!!!

Zato danas, kad se prelama novi svetski politički, bezbednosni, ekološki, ali i ekonomski poredak, potpuno je deplasirano licitirati na koju će se stranu Srbija opredeliti.

Pod sigurnim vođstvom našeg predsednika Aleksandra Vučića, Srbija istrajno ostaje na jedinoj mogućoj strani- sopstvenoj, kao jedan od najznačajnijih pobornika mira, stabilnosti i svekolikog prosperiteta ne samo naših građana, nego i celog regiona, razumejući da je samo tako moguće graditi i izgraditi što sigurniju budućnost, ako ne zajedničku, onda uvažavajući ono što nam je svima zajedničko. Ili bi barem tako trebalo i moralo da bude.

Ko to još nije shvatio, otići će u muzej političkih fosila, još i pre automobila na fosilna goriva.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu