Područje Šumadije i Pomoravlja sve povoljnije za poslovne aktivnosti - iKragujevac


Vesti

Prioritet rada Šumadijskog okruga u 2019. godini bila je koordinacija rada lokalnih samouprava na teritoriji Šumadije.

Prema rečima Biljane Ilić Stošić načelnice Okruga, godina iza nas ocenjena je uspešnom, sa stanovišta realizacije redovnih aktivnosti službi Šumadijskog upravnog okruga, kao i projekata koji su ili realizovani, ili je realizacija planirana u 2020 godini.

Zadatak Šumadijskog upravnog okruga u prošloj godini bio je da uspostavi čvršću saradnju sa lokalnim samoupravama na teritoriji Šumadije, koja obuhvata opštine Knić, Raču, Lapovo, Batočinu, Aranđelovac, Topolu i grad Kragujevac.

Nastavljeno je sa jačanjem kapaciteta za delovanje u vanrednim situacijama, koji će biti jedan od prioriteta u 2020. godini.

Resor koji se bavi poljoprivredom i stočarstvom uspešno je zaustavio širenje epidemije afričke kuge koji se pojavio blizu naših granica.

Rad inspekcijskih službi prema rečima Biljane Ilić Stošić uz sva objektivna ograničenja u pogledu kadrovskih, tehničkih ali i materijalnih resursa je bio zadovoljavajući.

Šumadijski upravni okrug i u 2019. godini učestvovao je u svim projektima od značaja za Grad Kragujevac i lokalnu samoupravu.

Uspešnu saradnju, kako je istakla Biljana Ilić Stošić ostvarili su i sa Regionalnom razvojnom agencijom i regionalnom Privrednom komorom Kragujevac.

Spoljnotrgovinski suficit u prvih devet meseci 2019. godine iznosi 278 miliona evra, što je 30 odsto više nego prethodne godine.

Sa rastom suficita, rašće i standard građana Šumadije, smatra Biljana Ilić Stošić, naglasivši da je područje Šumadije i Pomoravlja, iz godine u godinu, za investitore sve atraktivnije, što govori o izuzetno povoljnim poslovnim aktivnostima kada je u pitanju ovaj region.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu