Paketići za decu obolelu od cerebralne paralize - iKragujevac


Vesti

Društvo za cerebralnu i dečju paralizu „Ana Antonijević“ u Kragujevcu i ove godine organizovalo je tradicionalnu dodelu novogodišnjih paketića za najmlađe članove. Pokloni su obezbeđeni zahvaljujući brojnim donatorima, koji su želeli najmlađima da ulepšaju predstojeće praznike, a to je ujedno bila i prilika da se obeleži verski praznik – Materice.

Podela paketića ujedno je i podela ljubavi, prijateljstva i druženja, rekla je Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Grad podržava rad ovog udruženja godinama unazad a nadam se da će tako biti i u budućnosti. Znam da ima puno problema i da svaka podrška puno znači. Najveći problem predstavljaju lični pratioci i asistenti u nastavi. Naša je inicijativa da resorno ministarstvo sistemski reši taj problem i da se pilotira kombinovana usluga koja bi to objedinila istakla je Gordana Damnjanović, čestitajući novogodišnje i božićne praznike.

Društvo je osnovano 1996. godine velikom zaslugom Božidarke Antonijević, koja je bila suočena sa problemima i poteškoćama koje je imala kao roditelj deteta rođenog sa cerebralnom paralizom, po kome se ovo društvo i zove. Već 20 godina, zahvaljujući brojnim dobrotvorima i gradu Kragujevcu, organizujemo podelu novogodišnjih paketića, istakla je Božidarka Antonijević. Jedno smo od najaktivnijih udruženja tokom cele godine. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi društvo je dobilo na korišćenje i svoje prostorije u kojima danas članovi imaju na raspolaganju i sobu za fizikalnu terapiju sa fizioterapeutom, a zahvaljujući donacijama i sve neophodne sprave za vežbanje.

Zahvaljujući ljudima dobre volje i Fondu „Dijaspora za maticu“ prikupljen je novac za kupovinu novogodišnjih paketića. Prema rečima Miroslava Mlinara sekretara Fonda snagom volje, ljubavlju i uzajamnom podrškom svi skupa možemo da doprinesemo da nam bude bolje. Moramo da budemo tu jedni za druge. Svake godine radujem se našem susretu i hvala svima koji su učestvovali u pripremi ovih paketića.3-33.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu