Gradonačelnik Nikolić o planovima za 2020. godinu - iKragujevac


Vesti

Gostujući u emisiji „Epicentar“ Televizije Kragujevac, gradonačenik Radomir Nikolić govorio je o planovima za 2020. godinu, kapitalnim investicijama, novim projektima od putne infrastrukture do izgradnje stadiona.

Nikolić je objasnio da gradska vlast fazno troši novac tek kada prihoduje, tako da je svaki budžet realno planiran. 

Pomoć države biće upućena lokalnim samoupravama i naredne godine, jer bez te podrške grad ne bi uspeo da plati reprograme za dugove iz prethodnog perioda EPS-u. 

Gradonačelnik Nikolić je izjavio da je insistirao da se cene komunalnih usluga za sada ne menjaju. 

Takođe je naveo da su dugovi grada i javnih preduzeća bili ogromni, samo ove godine vraćeni su dugovi Šumadija desa od 70 miliona dinara, zatim dug od 100 miliona dinara Medicine rada, da bi opstalo ovo preduzeće. 

Grad je vraćao dugove svih preduzeća. Zbog takve situacije koja je trajala godinama nije moglo da se radi na putnoj infrastrukturi. Sada se može reći da je uz pomoć Republike Srbije, ozdravljen grad i sva javna preduzeća, izjavio je gradonačelnik. 

Nikolić je objasnio da je „Elektroprivredi Srbije“ plaćena prva rata duga koji ukupno iznosi milijardu i 800 miliona dinara. Ističe i da je u ovoj godini izdvojeno 450 miliona dinara za razvoj infrastrukture, kao i da je ostalo još 150 miliona dinara za ovu godinu. 

Isti budžet za infrastrukturu predviđen je i za narednu godinu, oko 50 ulica biće asfaltirano, a neke od njih su: Tihomira Vuksanovića, Belodrimska, Severna obilaznica krenuće od petlje u Botunju, kroz Opornicu, Poskurice, Šljivovca, Divostina, nastavlja ka Vučkovici, dužine je oko 22 km i deo je novog koridora. To će nas povezati sa Zapadnim delom Srbije, odnosno povezaće koridor 10 i koridor 11. 

Izgradnju obilaznice najavio je i predsednik Aleksandar Vučić u petogodišnjem planu. Skupština grada mora da donese odluku o zaduženju od 5 miliona evra za izgradnju potpuno nove autobuske stanice. 

Projekat izgradnje novog stadiona trebalo bi da bude završen do kraja marta 2020. Ideja je da se nova atletska staza izgradi na Tenkodromu. 

Nikolić je još naveo da će grad nastaviti ulaganja u predškolske ustanove, škole, kulturu, kao i da se očekuje i rekonstrukcija gradske dvorane Šumadija. 

(RTK)
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu