SBB fondacija donirala igralište deci Kragujevca - iKragujevac


Vesti

U centru Kragujevca kod kafea Peron, najmlađi Kragujevčani dobili su još jedan novi prostor za igru i druženje, koji je u saradnji sa gradom Kragujevcem donirala SBB fondacija. Vrednost igrališta koje je na bezbednosnoj podlozi opremljeno spravama za najmlađe ali i elementima koji će omogućiti i odraslima da se zabave sa njima je 20 hiljada evra.

Ovo je 22 igrališe koje je SBB fondacija donirala u 20 gradova u Srbiji, a u okviru kampanje „Ne prljaj, nemaš izgovor“. Kroz ovu kampanju, rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije realizujemo mnoge aktivnosti čiji je cilj edukacija dece i odraslih o značaju ekologije i koliko je važno da živimo u zdravom i čistom okruženju za šta je potreban minimalni napor svih nas. Uz zahvalnost što grad Kragujevac ima razumevanja ne samo za ovu aktivnost već i za ostale dobre i plemenite akcije koje realizuju zajedno, direktorka Lukić je istakla da ekološka svest nije važna samo za građane Kragujevca već i za čitavu planetu. SBB fondacija će i dalje nastaviti da realizuje ovaj projekat i osmišljava nove aktivnosti, jer je važno ne samo da budemo složni već moramo i da uradimo nešto po tom pitanju. Za to nam je potrebno malo dobre volje, lepog ponašanja i svest da ovde živimo mi i naša deca a jednoga dana i njihova deca, poručila je Lukić.

Otvaranju igrališta prisustvovao je i gradonačelnik grada Kragujevca Radomir Nikolić koji se zahvalio SBB fondaciji što je svoj projekat sprovela i u Kragujevcu i najavio da će grad kako bi deci produžio dan u letnjem periodu, na proleće obezbediti i rasvetu.

Mi već godinu dana ozbiljno sarađujemo sa SBB-om i na taj način se on vraća svojoj kući jer je iz Kragujevca i ponikao. U okviru svojih akcija „Ne prljaj, nemaš izgovor“, „Živi svoju ideju“ SBB je u Kragujevcu prisutan već dugo. Oni pomažu Arsenal fest, Đurđevdanski karneval, SPD Radnički kroz SBB Halu jezero i opremanje same dvorane podsetio je Nikolić i izrazio zadovoljstvo postignutom saradnjom. Kao društveno odgovorna kompanija SBB se uključila u infrastrukturno opremanje igrališta za najlmlađe, koje nam, svesni smo svi nedostaje a očekujemo i od drugih kompanija koje funkcionišu u Kragujevcu da se priključe akciji renoviranja svih igrališta za decu, poručio je Nikolić.2-27 (4).jpg

3-28 (2).jpg

4-25 (1).jpg

5-22.jpg

1-29 (2).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu