40 miliona dinara opredeljeno za sanaciju trotoara u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Za saniranje trotoara u gradskim naseljima i prigradu, u ovoj godini, utrošeno je 20 miliona dinara, navode u Javnom preduzću Putevi Kragujevac.

Za sledeću godinu, iz gradskog budžeta biće izdvojen duplo veći iznos.

U Javnom preduzeću Putevi Kragujevac tvrde da je mnogo poslova završeno u ovoj godini, ali da će deo radova koji nisu realizovani zbog nepovoljnih vremenskih uslova u maju i junu, kada je u Kragujevcu bilo teških oštećenja na putnoj infrastrukturi, biti okončano u narednoj godini.

Imaju i nove planove koji će biti realizovani tokom 2020. godine.

Ekipe koje su radile na sanaciji gradskih trotoara imale su u predhodnom periodu pune ruke posla.

Saniran je deo trotoara u Daničićevoj ulici, a kocke na trotoarima su zamenjene i u Gružanskoj i Kosovskoj ulici koje se nalaze u naseljima Mala Vaga i Pivara.

Značajan posao završen je i naTrgu revolucije ispred zgrade Suda.

Na Trgu slobode kod novoizgrađenog dečjeg igrališta, nedaleko od zgrade Grada, ulica je poprimila potpuno nov, lepši izgled.

Zamenjene su i kocke u Karađorđevoj ulici, preko puta hotela Zelengora i delu Bulevara kraljice Marije, ispred Doma sindikata.

U narednoj godini planirano je 40 miliona dinara za sanaciju trotoara u gradskim i prigradskim naseljima.

Novac je izdvojen iz gradske kase, a posao će biti odrađen kada vremenski uslovi budu povoljni.

Planirano je kompletno sređivanje trotoara u centralnom delu naselja Aerodrom, sređivanje Trga palim borcima, između Robne kuće i zgrade Grada.
Ovaj trg dugo nije rekonstruisan, pa su planirani radovi na ovoj lokaciji preko potrebni.

U toku 2020. godine u planu je rekonstrukcija i trotoara u ulicama Dragoslava Srejovića i Vojislava Kalanovića, a biće urađen i novi parking prostor.

Osim toga, predviđena je i adaptacija ulice Crvenog barjaka, ali se čeka planirana rekonstrukcija prostora Zelene pijace i parkirališta na ovoj lokaciji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu