Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana o budžetu - iKragujevac


Vesti

U toku 29. redovnog zasedanja gradskog parlamenta u zgradi Gradske uprave konferenciju za novinare održala je Odbornička grupa Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana. Šef ove odborničke grupe Bojan Stojadinović osvrnuo se na najvažniju tačku dnevnog reda a tiče se budžeta grada za 2020. godinu. Budžet je komentarisao kao netransparentan, nerealan i neostvariv.

U pogledu prihoda od prodaje nefinansijske imovine budžetom je predviđeno da grad prihoduje 3,7 milijardi dinara. Smatramo da je mogućnost ostvarivanja 20 odsto. S druge strane, s pozicije rashoda više od milijarde dinara odvojeno je za subvencije, isto toliko za specijalizovane i usluge po ugovoru, 1,6 milijardi za plate zaposlenih i oko 650 miliona dinara za otplate kredita. Za građane Kragujevca budžet nema nikakvu bitnost, rekao je Stojadinović.

Prema njegovim rečima odbornici Šumadijske regije – Pokret slobodnih građana zalažu se za programski budžet koji mora da rešava pitanja saobraćajnih gužvi, parking mesta, saobraćajnica, aerozagađenja.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu