Kragujevac ugostio branitelje i braniteljke manjinskih prava - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac je u periodu od 26. novembra do 1. decembra ugostio pripravnike i studente pravnih fakulteta sa prostora cele Srbije. Program je organizovan od strane Instituta za evropske poslove, koji se postarao da učesnicima obezbedi što bolje uslove za rad i odmor.

Na seminaru su svoja predavanja održali izmedju ostalih i sutkinja Nadežda Vidić, aktivistkinja za romska prava Marija Demić , Milan Bajić i drugi. Polaznici ovog treninga su posetili zaštitnika građana Mihaila Ignjatovića i imali su priliku da posete Viši sud u Kragujevcu i porazgovaraju su sudijama o raznim temama vezanim za njihove poslove.

Mladi i budući pravnici su u toku programa proširili svoja znanja o stanju manjina u Republici Srbiji i kroz predavanja i radionice shvatili značaj zaštite manjinskih prava. Kroz programe ovog tipa diže se svest o ovoj problematici, koja je često zapostavljena u predavanjima na fakultetima .

Jedan od polaznika ovog treninga Mateja Pejić, student Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu , je izjavio : “ Ovaj trening će mi izuzetno značiti u daljem usavršavanju i ovakvi kursevi su korisni za sve buduće pravnike. Celokupna organizacija ovog seminara je bila izvanredna. Uslovi za rad i predavači su bili odlični, predavnja su bila korisna i zanimljiva . Smatram da je učešće u ovom seminaru značajno iskustvo za moju buduću karijeru i da će mi kontakti koje sam ostvario sa ostalim učesnicima biti od velikog značaja  “

pr11.pngpr13.png

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu