Juče smo se kuvali, a danas se mrznemo: Stižu pljuskovi i olujni vetar, temperatura pada za 10 stepeni - iKragujevac


Vesti

Nakon izuzetno toplog i sunčanog ponedeljka, danas nam stiže zahlađenje sa kišom. U celoj zemlji će u toku jutra i dela prepodneva biti oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Potom sa jugozapada sledi razvedravanje, pa se tokom dana očekuju i sunčani intervali.

Međutim, već se tokom večeri ponegde ponovo očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom u severnim i zapadnim predelima Srbije.

Duvaće jak vetar koji će na jugu Banata imati orkanske udare od preko 110 km/h. Najniža temperatura iznosiće osam stepeni, dok će se najviša kretati od 15 do 20 stepeni.

U Kragujevcu će takođe u toku jutra i dela prepodneva biti oblačno sa kišom i pljuskovima. Potom sledi razvedravanje, pa se očekuju duži sunčani intervali, a u toku večeri biće uslova za pljuskove. Najviša dnevna temperatura kretaće se oko 15 stepeni.

Sutra nas već očekuje vedrije i toplije vreme. Tek se posle podne i to ponegde očekuje ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije. Maksimalna temperatura ići će od 21 do 26 stepeni.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu