Otvoren deseti Sajam građevinarstva u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U partnerskoj organizaciji Šumadija sajma, Građevinskog klastera Šumadije i Pomoravlja i Inženjerske komore Srbije a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca danas je otvoren deseti Sajam građevinarstva, keramike, vodoinstalacionog materijala i bele tehnike. Ove godine sajam je otvorio Aleksandar Nenković, glavni urbanista grada Kragujevca.

Sajam građevinarstva je neophodan Kragujevcu i siguran sam da bi imao više izlagača da prostorom nije ograničen. U objektu koji sam pre više od decenije projektovao, u ovom trenutku događa se nešto o čemu sam onda maštao a to je da u njemu dominantno izlažu domaći izlagači.

U domenu nadležnosti pokrenućemo inicijative i razmišljanja o tome da ojačamo prostor kojim sajam raspolaže da bi ubuduće mogao da privuče veće izlagače iz zemlje i regiona, rekao je prilikom otvaranja Nenković. On je podsetio da je planovima generalne regulacije uspešno pokriveno 95 odsto gradske teritorije i da je ostao manji deo da se završe planovi kada će u skladu sa njima za svaku površinu grada moći da se izdaje građevinska dozvola.

Kao udruženje malih firmi koje se bave građevinarstvom od projektovanja do izvođenja, uvideli smo važnost zajedničkog nastupanja na većim manifestacijama na kojima se pored izlaganja proizvoda razmenjuju iskustva i uspostavljaju nove relacije za nastupanje na tržištu. U tom smislu, Građevinski klaster i Inženjerska komora su se uključili kako bismo pozvali i okupili što više ljudi iz profesije da posete sajam. Samo tako svi zajedno možemo da napravimo nove korake u budućim poslovima, rekla je Jelena Bojović, direktorka Građevinskog klastera Šumadije i Pomoravlja.

Sajam građevinarstva u Kragujevcu nema kontinuitet jer je postojao prekid od nekoliko godina, ali smo uspeli da uz podršku naših partnera, lokalne samouprave i prijatelja, ovaj sajam vratimo u agendu godišnjih sajmova, kaže Zoran Nedeljković, direktor Šumadija sajma.

U toku tri sajamska dana predstaviće se 32 građevinske firme koje se bave proizvodnjom, prodajom i distribucijom materijala i opreme sa sajamskim ponudama, investitori, preduzimači kao i osiguravajuće kuće i agencije koje se bave prometom nekretnina.


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu