Međunarodni skup: Cost akcija za kardioprotekciju u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Jedan od najznačajnijih međunarodnih skupova iz oblasti medicine Cost akcija za kardioprotekciju biće održan sredinom februara u Kragujevcu.

Na ovom skupu eminentni svetski stručnjaci govoriće o novim metodama u prevenciji i lečenju bolesti srca i krvnih sudova.

Nakon Beča, Lisabona i Dablina, u Srbiji će biti održan četvrti međunarodni skup iz oblasti kardioprotekcije.

Preko 70 gostiju i učesnika iz inostranstva, govoriće o novim metodama u prevenciji i lečenju bolesti srca i krvnih sudova.

Ovo je prvi skup takve vrste u našoj zemlji, koji će, između ostalog, stvoriti mrežu istraživača i pomoći nekim novim, mladim naučnicima da potpuno besplatno prisustvuju predavanjima eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, za čija bi izlaganja u inostranstvu izdvojili veliki novac.

Profesor Jakovljević je naglasio da je u protekla četiri meseca, od kako je na mestu dekana Medicinskog fakulteta, bilo je mnogo aktivnosti. Po njegovim rečima, rezultati rada su primetni kako za studente tako i za fakultet.

Stručni skup, koji će biti održan u hotelu Šumarice od 13. do 15. februara, organizuju Vladimir Jakovljević i prof. dr Dragan Đurić, kao jedini članovi Cost akcije za kardioprotekciju iz Srbije.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu