Otvoren 13. Sajam automobila u Kragujevcu (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Na Šumadija sajmu u Kragujevcu danas je otvoren 13. po redu Sajam automobila Auto Expo 2018. Na Sajmu svoje atraktivne modele četvorotočkaša izložili su najpoznatija imena iz sveta automobilske industrije: Volkswagen, Reno, Dacia, Fiat, Mazda, Jeep, Alfa Romeo, Škoda, Hynadai, Jaguar, Lend Rover, a ponudu za kupovinu ili osiguranje prestavile su banke, osiguravajuće kuće i lizing kompanije. U prisustvu izlagača, posetilaca i organizatora Sajam automobila otvorio je u ime pokrovitelja, predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović.

Iz Kragujevca je krenuo razvoj industrije, prozivodnja teretnog i putničkog saobraćaja a od danas na 15-ak kilometara odavde imamo prililku da započnemo i proizvodnju šinskog saobraćaja. Sve to ističe Kragujevac na evropskoj mapi industrijskih centara i doprinosi privrednom razvoju grada, zbog čega i prepoznajemo značaj ovakvih sajamskih manifestacija ali i potrebu proširenja kapaciteta Šumadija sajma za sve koji žele da se predstave u Centralnoj Srbiji, kazao je ovom prilikom Miroslav Petrašinović.

Naša vizija je, dodao je Petrašinović, razvoj privrede, otvaranje fabrika i što više radnih mesta, kako bi ljudi koji se upošljavaju mogli sebi da priušte neki od izloženih automobila.

Posle svečanog otvaranja na Sajmu automobila u Kragujevcu premijerno je predstavljena četvrta generacija Ford Fokusa, a na Auto Expo 2018 posetici će moći da pogledaju i upoznaju sa karakteristima i mogućnostima električnih bicikala. Izlozbeni prostor ispred Šumadija sajma rezervisan je za program terenih vozila.

S obzirom na to da je bilo mnogo više zainteresovanih brendova, nego što kragujevački Šumadija sajam ima prostornih kapaciteta, ovogodišnji sjama automobila Auto Expo 2018 jedan je od najboljih za 13 godina koliko se održava, ocenio je direktor Šumadija sajma Zoran Nedeljković.

Sajam automobila u Kragujevcu otvoren je do nedelje 9. decembra do 16.00 sati a za zainteresovane kupce, izlagači su pripremili sajamske popuste i povoljnosti prilikom kupovine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu