''Nisam se nadala da će ova moja objava na Fejsbuku da izazove takve reakcije'' - medicinska sestra iz Kragujevca skupila hrabrosti da kaže ono što sve sestre misle - iKragujevac


Vesti

Medicinska sestra iz Kragujevca Snežana Ristić Ivanović stavljena je na stub srama proteklih dana zbog video snimka koji je podeljen na društvenim mrežama i tako preplavio javnost. Na snimku se vidi kako medicinska sestra konzumira cigarete na šalteru Centra za plastičnu hirurgiju.

Iz Kliničkog centra Kragujevac poručili su da će medicinska sestra snositi posledice, i da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak. Ispostavilo se da je u pitanju bila električna cigareta.

Pokrenut disciplinski postupak protiv medicinske sestre u Kragujevcu, a ovo je razlog (VIDEO)

Zatim je usledila Snežanina objava na fejsbuku gde između ostalog kaže: ''I sudite mi jer sam x puta preplakala smenu zajedno sa roditeljima koji dodju da identifikuju svoju decu .... I jesam, zapalila sam cigaretu, napisala primopredaju i krenula kući da ugledam svoju decu.''

Ovaj post izazvao je lavinu komentara, većinom pozitivnih, a mnoge je i potresao.

Potresan odgovor medicinske sestre iz Kragujevca svim zlonamernim pojedincima

- Nisam se nadala da će ova moja objava na Fejsbuku da izazove takve reakcije - rekla je Snežana za "Blic" i dodaje da su joj se mnogi javili sa pozitivnim reakcijama.

To su, kaže, uglavnom oni koji su na ličnom primeru upoznali važnost medicinskih sestara, "žena koje su im kritičnom trenutku spasile živote, ali i negovale u bolnici dok im je bilo teško".

- Mnogo toga može da se napiše posle 20 godina staža. A bilo je zaista puno toga. Od sitnih intervencija do tragičnih situacija - kaže ona.

Snežana koja poseduje fakultetsku diplomu pedagogije, rekla je za Blic kada bi ponovo birala posao, opet bi izabrala da bude medicinska sestra.

- Posao je težak, jer u bolnicu uglavnom dolaze ljudi sa velikim problemima. Ali, i pored svega, život je sklopio razne situacije gde smo se smejali i mi i pacijenti. U suštini, svako misli da je njegov problem najveći, ali mi smo naučeni da procenjujemo i spašavamo živote - priča Snežana Ristić Ivanović

Koleginice Snežane Ristić Ivanović kažu da su ponosne na nju jer je skupila hrabrosti da kaže ono što sve medicinske sestre misle. Trenutno najpoznatija medicinska sestra u Srbiji kaže da nije očekivala takav odjek jer je iznela samo ono što je njoj svakodnevnica.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu