Pokrenut disciplinski postupak protiv medicinske sestre u Kragujevcu, a ovo je razlog (VIDEO) - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Na društvenim mrežama pojavio se još jedan skandalozan snimak. Snimak je iz čekaonice Kliničkog centra Kragujevac, a na njemu se jasno vidi da sestra koja radi na prijemu pacijenata puši cigaretu dok čeka da neko priđe šalteru. Ovakvo ponašanje u zdravstvenim ustanovama je u Srbiji zabranjeno i kažnjivo.

Iz Kliničkog centra Kragujevac smo dobili informaciju da je protiv dotične medicinske sestre pokrenut disciplinski postupak. 

,,Na osnovu informacija, koje su se pojavile u nekim medijima i društvenim mrežama, da se Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu krši u pojedinim organizacionim jedinicama Kliničkog centra Kragujevac, obaveštavamo javnost da je protiv zaposlene radnice, koja je registrovana da je prekršila zakon, pokrenute odgovarajuće disciplinske mere.

Pojačana kontrola zloupotrebe zabrane kršenja zakona, redovno se nenajavljeno sprovodi, u okviru procesa akreditacije zdravstvenih ustanova. Ukoliko se i ubuduće bude utvrdilo da zaposleni krše Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, biće sprovođene odgovarajuće disciplinske mere.''

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu