NAJAVA PREDAVANJA PROF. DR DANICE GRUJIČIĆ U KRAGUJEVCU - iKragujevac


Vesti

U amfiteatru Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, 11. oktobra sa počekom u 19 časova biće održano predavanje prof. dr Danice Grujičić istaknutog neurohirurga.

Prof. Grujičić će na predavanju govoriti o osnivanju fondacije koja nosi njeno ime, a koja ima za cilj da osnaži i motiviše mlade ljude da se obrazuju, o reformi kompletnog obrazovanja, reformi zdravstva i podršci mladima da uspeju i ostanu u svojoj zemlji i motivaciji da postanu najbolji u svojim profesijama.

Dr Grujičić je školu završila u Moskvi, gde je i započela studije. Magistrirala i doktorila u Beogradu. Redovni je profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, prva žena šef Katedre Hirurgije sa anesteziologijom od osnivanja, predsednik Komisije za psihoaktivne supstance Ministarstva zdravlja, načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije, direktno zaslužna za dobijanje gama noža, a trenutno rukovodi projektom izgradnje Centra i nabavljanja iks noža. Objavila je preko 250 naučnih radova.

Organizator predavanja je Komiteta za međunarodnu saradnju studenata medicine (IFMSA Srbija) u Kragujevcu. To je najmlađi lokalni komitet u IFMSA-Serbia osnovan 2000. godine. Svoje aktivnosti sprovodimo u okviru svih šest komiteta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu