''MLADI SU ZAKON'' - projekti vrednosti 6,6 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

Uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa Mladi su zakon, resurs centar za Šumadijski i Pomoravski okrug, Udruženje građana za socijalni razvoj Sunce iz Kragujevca raspisalo je konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata.

Sve u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Kroz program Mladi su zakon, ove jeseni i zime mladi će moći da organizuju i urade nešto korisno u svom mestu.

Devetu godinu za redom Ministarstvo omladine i sporta raspisuje konkurs za finansiranje i podršku ideja mladih aktivista starosti od 15 do 30 godina.

Do marta naredne godine biće podržano najmanje 88 omladinskih volonterskih projekata širom Srbije u iznosu od 30 do 100.000 dinara.

Zahvaljujući ovim projektima neformalne grupe mladih i udruženja mladih uređivaće prostore za mlade, sprovoditi akcije zaštite životne sredine, podsticati humanost, razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve građane, aktivnosti međugeneracijske solidarnosti, zdravih i bezbednih stilova života.

Uz stručnu i tehničku pomoć 11 izabranih resurs centara finansiraće se omladinski volonterski projekti u iznosu od 6,6 miliona dinara.

Od 2010 godine, tokom realizacije programa „Mladi su zakon“, finansirano je više od 1420 omladinskih ad hok volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu