Dekan Medicinskog fakulteta u Kragujevcu podneo ostavku, izabran novi - iKragujevac


Vesti

Profesor doktor Predrag Čanović prestao je da vrši funkciju dekana Medicinskog fakulteta u Kragujevcu podnevši ostavku, kako saznajemo iz ličnih razloga. 
Funkciju dekana u naredne tri godine obavljaće profesor doktor Vladimir Jakovljević, redovni profesor predmeta fiziologije u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

Novi dekan, Vladimir Jakovljević u prvom obraćanju javnosti poručio je da će se zalagati za intezivnu međunarodnu saradnju, unapređenje nastave i poštovanje svih pozitivnih pomaka koje su ranija rukovodstva učinila za razvoj Medicinskog fakulteta poslednjih dvadeset godina.

Izbor Vladimira Jakovljevića, redovnog profesora fiziologije za dekana potvrdio je Savet medicinskog fakulteta na predlog Nastavno naučnog veća, koje je na današnjoj sednici sa 93 odsto glasova, odnosno 79 za, Jakovljeviću poverilo dužnost dekana.

To je bilo dovoljno da potom Savet Medicinskog fakulteta sa 14 potvrdnih glasova, odnosno jednoglasno, izabere profesora doktora Vladimira Jakovljevića za dekana naredne tri godine.

Bez jednoglasne podrške, novoizabrani dekan Vladimir Jakovljević kaže ne bi se lepo osećao, a činjenica da ga je podržala većina iz kolektiva stvorila je osećaj časti ali i obavezuje.

Rođen u Kragujevcu, Vladimir Jakovljević posle osnovnog i srednjeg obrazovanja u rodnom gradu na Medicinskom fakultetu stiče diplomu 1995. godine, gde je i magistrirao i doktorirao 2004. godine.

Akademsku karijeru usavršavao je specijalizacijom u Beogradu.

Autor je 77 naučno istraživačkih publikacija objavljenih u prestižnim medicinskim izdanjima širom sveta.

Sarađuje sa kolegama iz Rusije i Amerike. Zalagaće se za poboljšanje međunarodne saradnje.

U prvom obraćanju javnosti, novoizabrani dekan Medicinskog fakulteta u Kragujevcu naglasio je da je poslednjih godinu dana dosta problema pratilo ovdašnji Univerzitet, i da je neophodno što pre stabilizovati prilike u akademskoj javnosti.

Jakovljević je naglasio da će izuzetno poštuje rad ranijih kolega, rukovodstva i svih predavača koji su sa velikim naporom poslednje dve decenije gradili Univerzitet i Medicinski fakultet.

 

Izvor: RTK

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu