Rekordan upis na studije Medicinskog fakulteta u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Uručenjem indeksa novoj generaciji brucoša studenata medicine, farmacije, stomatologije i osnovnih strukovnih studija, na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu počela je nova akademska školska godina.

Za upis u školsku 2018/2019. godinu čak 884 kandidata konkurisalo je za 284 slobodnih mesta u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Najveće interesovanje i ove godine vladalo je za upis na Integrisane akademske studije medicine gde je za 88 budžetskih mesta konkurisalo čak 536 kandidata, što je više od 6 kandidata za jedno mesto.

Ovogodišnja generacija brucoša pokazala je rekordno interesovanje za studijske programe Fakulteta medicnskih nauka, pre svega studije medicine, ocenio je prodekan za Intergrisane akademske studije prof. dr Ivan Jovanović i dodao da je reč o rekordnom interesovanju u odnosu na ostale medicinske fakultete u zemlji i regionu.

Profesor Jovanović je poručio da će nastavni kadar Medicinskog fakulteta učiniti sve da opravda očekivanja 42 generacije visokoškolaca.

Ovom prilikom naglašeno je da je po mnogim parametrima, kragujevački Medicinski fakultet najbolje organizovan u Srbiji.
Od ostalih fakulteta medicine izdvaja ga intezivan rad sa studentima, kroz vežbe i predavanja pa su i rezultati koje postižu kragujevački studenti zapaženi.

Kandidati koji su u jakoj konkurenciji uspeli da upišu neki od studijskih programa na Fakultetu medicinskih nauka tradicionalno su, u drugoj nedelji septembra, dobili indekse i počeli sa slušanjem nastave pre svojih kolega na drugim Fakultetima Univerziteta u Kragujevcu. I svi imaju velika očekivanja.

Indekse su prvo dobili brucoši stomatologije njih 24, 84 brucoša 14. generacije Integrisanih akademskih studija farmacije.

Svečano su uručeni i 42. generaciji studenata Integrisanih akademskih studija medicine, a u Sali na Internoj klinici KC Kragujevac i studentima prve godine osnovnih strukovnih studija.

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu