JEZIVA SMRT KOD SREBRNOG JEZERA: Nikola se udavio u mulju u vodi do kolena, borio se za dah, ali nije mogao da pobegne - iKragujevac


Vesti

Velika tragedija kod Srebrnog jezera! Nikola Milićev (18) iz Velikog Gradišta poginuo je u jezivoj saobraćajnoj nesreći, kada je sa još dvojicom drugova automobilom uleteo u kanal dubine oko 80 centimetara i udavio se u mulju!

Kako saznajemo, tragedija se dogodila u ponedeljak u 20.45 na putu između Srebrnog jezera i Velikog Gradišta, kod vikend-naselja Beli Bagrem. Prema rečima poznanika, Nikola Milićev se nalazio na mestu vozača u vozilu „sitroen C5“, a saputnici su mu bili drugovi Lazar T. (18) i Miloš S. (18). Njih dvojica su povređeni, ali su van životne opasnosti, dok nesrećnom Nikoli, nažalost, nije bilo spasa.

- Nikola je vozio automobil iz pravca Srebrnog jezera ka Velikom Gradištu, gde žive sva trojica! U jednom trenutku je izgubio kontrolu, sleteo s puta i zakucao se u kanal sa muljem i vodom. Prema rečima meštana, u kanalu je bilo oko 80 centimetara mulja, što je, ipak, bilo kobno po mladića, koji nije mogao da izađe iz automobila - ispričao je izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, mladićima je u nevolji priskočio u pomoć nepoznati muškarac, koji je pozvao i Hitnu pomoć. - Kada su mladiću uleteli automobilom u mulj, odmah im je priskočio vozač koji je išao iza njih automobilom. Odmah se zaustavio i istrčao do auta. On je i izvukao Nikolu, a zatim pozvao Hitnu pomoć. Nikolini drugari su uspeli sami da se izvuku. Nagutali su se mulja, nalaze se na infuziji, ali su van životne opasnosti - kaže naš sagovornik.

Prema rečima svedoka, Nikolini drugari su uspeli da se izvuku iz vozila jer nisu bili vezani, dok je za njega bilo presudno što su vrata bila zaglavljena.

- Automobil se zakucao u kanal, a onda se prevrnuo na stranu na kojoj je bilo vozačevo mesto. Bio je vezan pojasom, a vrata su mi bila zaglavljena i nije uspeo da se izvuče. Nagutao se mulja i, nažalost, nije mogao da se izvuče - kaže jedan od svedoka.

Prema našeg izvora, dečak je, navodno, preminuo na putu do bolnice.

- Na lice mesta došla je ekipa Hitne pomoći, lekari su ga preuzeli, ali je preminuo pre nego što su stigli do operacione sale. Lekari nisu mogli ništa da učine, pluća su mu bila ispunjena vodom i muljem i morali su, uprkos očajničkoj borbi, da konstatuju njegovu smrt - navodi naš sagovornik iz istrage.

Nikolini prijatelji i rođaci zanemeli su od bola i nisu želeli da komentarišu tragediju. Prema rečima prijatelja, u kući Milićeva su se okupili Nikolini drugovi, koji ne mogu da veruju da ga više nema.

- Bio je najbolji drug mog sina! Bio je vredan svega što je pozitivno, samo toliko mogu da kažem - kratko nam je poručio otac Nikolinog druga.

Nije poznato zbog čega je mladić sleteo s puta. Sumnja se da je vozio neprilagođenom brzinom, da je na putu bilo neravnina, a da nije imao iskustva.

- Nisam ga poznavala lično, ali priča se po Gradištu da je tek nedavno dobio dozvolu! Uleteo je u makazice i sleteo s puta. Na tom delu puta nema krivina, ali je put jako loš. Priča se da mu nijedan automobil nije išao u susret, tako da je nepoznanica zašto je izgubio kontrolu - kaže poznanik mladića, koji je želeo da ostane anoniman.

Telo mladića je prebačeno na obdukciju, kako bi se utvrdilo šta je uzrok smrti. Tragedija se dogodila na mestu gde su česte nesreće, a meštani kažu da se pre nepunih mesec dana u isti kanal zakucao još jedan automobil, ali da nije bilo nastradalih, jer se vozilo nije prevrnulo. 

(Alo)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu