Gradilište u Kragujevcu izazvalo klizilište i ugrozilo put - iKragujevac


Vesti

 Građevinska inspekcija zapečatila je gradilište privatnog bazena koje je izazvalo klizište i ugrozilo put.

Klizište koje se pojavilo u februaru ove godine i ugrozilo lokalni put između Jabučja i Ilićeva posetila je u martu Komisija iz odeljenja za vanredne situacije grada Kragujevca i objavila svoj zveštaj. Ali, da bi se pokrenulo pitanje uzroka odrona, odgovornosti i dalja procedura za saniranje klizišta morala je da izađe i gradska Građevinska inspekcija.

Glavni građevinski inspektor je i doneo rešenje da se zatvori gradilište na privatnoj parceli M.K., koji je iskopao bazen za navodnjavanje voćnjaka velikih dimenzija i time izazvao klizanje tla i ugrozio put.

Rešenje o zatvaranju gradilišta, uz ograđivanje žutom trakom i isticanje rešenja na samoj lokaciji na vidnom mestu, izdato je 27. jula jer je M.K. bazen iskopao bez građevinske dozvole, kako je utvrdio inspektor. Dimenzije bazena su 20 puta 12 metara, a dubina šest metara.

„Klizište je odsečeno do lokalnog puta Jabučje - Ilićevo u dužini od oko 20 metara i sa dubinom oko 2,5 do 3,5 metara, sa tendencijom da se uruši i deo lokalnog puta, što predstavlja opasnost za saobraćaj i kretanje tim putem”, stoji u rešenju inspektora.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu