BUDIMO HUMANI: Pomozimo malom anđelu iz Kragujevca! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Kragujevčanka, trogodišnja Nikolija Jovanović boluje od Vestovog sindroma, najtežeg oblika epilepsije, i cerebralne paralize, a za rehabilitacije, operacije, ortopedska pomagala, kao i za hipo i hidro terapije potrebna je novčana pomoć svih ljudi koji su u mogućnosti.

Nikolija je rođena u sedmom mesecu i kao prevremeno rođena beba je provela 45 dana u inkubatoru. Pri porođaju je imala moždano krvarenje kada su nastale ciste u mozgu.

Sa pet meseci se javljaju trzaji i dijagnostikovan je Vestov sindrom, najteži oblik epilepsije, koji je ostavio posledice. Jedna od teških posledica je atrofija očnih nerava. Na svakih šest meseci radi VEP test, jer Nikolija u početku nije videla apsolutno ništa, a kako vreme prolazi, sada razaznaje figure koje vidi u obrisima.

Pored svih problema, koji su prouzrokovani prevremenim porođajem, Nikolijina glavna dijagnoza je cerebralna paraliza. Ne hoda, ne sedi, ali je intelektualno očuvana i izgovara nekoliko reči.

Omogućimo da se ova draga devojčica razvija kao i njeni vršnjaci tako što ćemo prikupiti donacije za rehabilitacije, operacije, ortopedska pomagala, kao i za hipo i hidro terapije.

Pomozimo Nikoliji! Upišimo 327 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Humanitarni koncert "Za Nikolijin prvi korak" biće organizovan 18.08.2018, godine u 21h u Domu omladine Kragujevac, više o tome pogledajte OVDE

Za Nikolijin prvi korak! Budimo humani!

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu