Javne nabavke za nova investiciona ulaganja - iKragujevac


Vesti

Na sednici Gradskog veća koja je održana 2. avgusta, upravi za investicije grada Kragujevca data je saglasnost za pokretanje postupka javne nabavke za uslugu izrade projekta legalizacije, rekonstrukcije i nadogradnje objekta Gerontološkog centra u Kragujevcu. 

Naime, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjim zaključkom Vlade RS, opredelila je sredstva za rekonstrukciju i nadogradnju objekta br. 1 Gerontološkog centra u Kragujevca, gde su pored korisnika, smešteni i administrativni radnici ove ustanove.

Prvi objekat izgrađen je još 1962. godine, a radi obezbeđivanja boljih uslova za boravak sadašnjih i budućih korisnika, kao i zaposlenih u kragujevačkom Gerontološkom centru, grad Kragujevac je preuzeo obavezu fiansiranja izrade projekta za rekonstrukciju čija se vrednost procenjuje na 4.100.000 dinara.

Gradska uprava za investicije grada Kragujevca, će uz saglasnosti koje su na sednici dali članovi Gradskog veća, ući i u postupak javne nabavke za radove na investicionom održavanju OŠ “Milutin i Draginja Todorović“, namenjenih kompletnom uređenju školskog dvorišta, i postupak javnih nabavki za uslugu ispitivanja i izrade projekta investicionog održavanja pešačkog mosta “Ćiftina ćuprija“. Planirano je da se jedan od najstrijih pešačkih mostova u Kragujevcu, koji je više puta saniran, do kraja godine kompletno rekonstruiše, urade nove ograde i pristup mostu.

Na osnovu stalno otvorenog konkursa za prijavu predloga projekata udruženja i organizacija iz oblasti poljoprivrede, Gradsko veće odobrilo je sredstva u iznosu od 80.000 dinara Udruženju za odgoj i zaštitu sitnih životinja iz Kragujevca za finansiranje projekta “Organizacja izložbe sitnih životinja – berza“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu