ZANATI ZLATA VREDNI: Ovi poslovi su sada najtraženiji u Srbiji i nudi ih Nacionalna služba za zapošljavanje! - iKragujevac


Vesti

Trenutno se najviše traže mašinbravari, električari, autoelektičari, lakireri, tapetari, bravari, zidari, vodoinstalateri, zavarivači

Ako tražite posao, a ne znate odakle da počnete, naša je preporuka sajt Nacionalne službe za zapošljavanje. U kategoriji "tražite posao" trenutno se nudi više od 1.101 zanimanja, pa ako ste dovoljno pažljivi sigurno možete da pronađete nešto.

Ako znate OVO da radite, u Srbiji ne morate da brinete za posao

Ipak, najveći broj potrebnih znanja i veština odnosi se na zanate. Pa su tako traženi mašinbravari, električari, autoelektičari, lakireri, tapetari, bravari, zidari, vodoinstalateri, zavarivači. Traženi su i tesari, elektromonteri, ali i kuvari.

OBUKA ZA NEZAPOSLENE

Među poslovima kao što je higijeničar i prodavac, dovoljna je samo osnovna škola, dok za radnika u montaži morate da imate treći stepen. Za posao bravara dovoljan je i drugi stepen obrazovanja.

Ovi profili su traženi širom Srbije, a za njih je potreban treći stepen stručnosti. Da biste se javili elektronski, morate da budete registrovan korisnik Nacionalne službe, ali i ako niste postupak je vrlo jednostavan, a počinje klikom na link "prijavi se".

VEĆA ŠANSA ZA POSAO

Nacionalna služba za zapošljavanje, u skladu sa potrebama tržišta rada, redovno organizuje obuke za nezaposlene, koji promenom zanimanja ili sticanjem traženih kvalifikacija dobijaju priliku i veću šansu da nađu posao. Obuke su namenjene nezaposlenima sa evidencije i to pre svega onima iz ugroženih grupa, a organizuju se u saradnji sa specijalizovanim centrima ili poslodavcima. NSZ organizuje obuke za tržište rada i obuke na zahtev poslodavca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu