HUMANOST NA DELU: Donatorski doručak za Prvu kragujevačku gimnaziju - iKragujevac


Vesti

Pored građana Kragujevca, mnogobrojni Kragujevčani koji duže vreme žive u inostranstvu danima se putem društvenih mreža oglašavaju i kontaktiraju profesore Prve kragujevačke gimnazije kako bi iskazali solidarnost i pružili podršku u teškom trenutku.

Udruženje građana „300 Kragujevčana“, koje okuplja različite generacije lokal patriota organizuje u subotu u 10:30 u Prvoj gimnaziji donatorski doručak kako bi se prikupila sredstva za obnovu najstarije obrazovne ustanove južno od Save i Dunava. Inicijativa je krenula od brojnih privrednika, društava i pojedinaca koji su bili učenici škole.

Društvene mreže su mesto na kojima se ogleda ogorčenje zbog ovog nemilog događaja. Snažne poruke poput onih pristiglih od bivših učenika – znanje ne gori, dobile su i novi nivo. Konkretno zalaganje. Udruženje „300 Kragujevčana“ već je spremno za donatorski doručak.

Prva novčana pomoć u iznosu od 100 hiljada dinara pristigla je od Zajednice gimnazija Srbije koji su prikupljnom svotom pomogli u danima kada je inače, da nevolja bude veća, prošlogodišnji budžet u školi istrošen kako i nalaže Zakon.

Kako smo saznali u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji iz dana u dan javljaju se privrednici, ustanove, udruženja, studenti, pojedinci sa željom i konkretnom namerom da pomognu.
Narednih dana biće poznati i brojevi otvorenih računa za pomoć, odnosno posle usaglašavanja sa ministarstvom javnost Kragujevca biće informisana na koji način je najbrži i najbolji put novčane pomoći.

Donatorski doručak za Prvu kragujevačku gimnaziju organizuje se u subotu 13. januara u 10 časova i 30 minuta.

Iako su đački i studentski parlamenti kragujevačkih škola i fakulteta potvrdili svoje učešće, organizatori kažu da je poziv upućen svim Kragujevčanima koji žele i mogu da pomognu školi koja u ovoj godini, na žalost, svoju 185 godišnjicu rada dočekuje u senci požara koji je uništio njene vredne riznice.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu