Spomen na žrtve revolucionarnog terora u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Kraj spomen - obeležja kod Gromovića ulaza, i ovog 20.oktobra, odata je pošta žrtvama revolucionarnog terora, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, političkih partija, Ravnogorskog pokreta, kao i članova i potomaka porodica streljanih.

Pomen je služen svim građanima Kragujevca i okolnih mesta, koji su nastradali nakon oslobođenja grada 1944. godine kao žrtve komunističkog terora.

Nakon pomena žrtvama revolucionarnog terora vence kraj spomen -obeležja položili su predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, predstavnici političkih stranaka - Srpske napredne stranke, Srpske narodne partije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Srpskog pokreta obnove i Šumadijskog ravnogorskog pokreta.

- Za nas je oktobar mesec kada se sećamo svih žrtava koje su stradale za vreme Drugog svetskog rata. Danas smo ove kod Gromovića ulaza odali dužnu poštu onima koji su stradali 1944. godine želeći da na njih sećanje večno traje. Ne smemo da zaboravimo ni jednu žrtvu koja je stradala za vreme i neposredno nakon Drugog svetskog rata – rekao je Petrašinović.

Spomenik žrtvama revolucionarnog terora, koji se nalazi ispod Pivarskog parka, podignut je 1999. godine, a parastos je prvi put služen 1990. godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu