NOVI KRUG OBUKE ZA PROFESIONALNE UPRAVNIKE ZGRADA U KRAGUJEVCU OD 11. OKTOBRA - iKragujevac


Vesti

Privredna komora Srbije- RPK Kragujevac, u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada („Sl. glasnik RS“ br.104/2016), nastavlja sa organizacijom obuka za sticanje licence za profesionalnog upravnika zgrada.

Poslovima profesionalnog upravljanja mogu da se bave privredna društva ili preduzetnici (organizator profesionalnog upravljanja), angažovanjem lica koje ispunjava uslove za profesionalnog upravnika. Organizator profesionalnog upravljanja ima pravo da se bavi poslovima profesionalnog upravljanja ako ima najmanje jedno lice u radnom odnosu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom, upisano u registar profesionalnih upravnika koji vodi Privredna komora Srbije.

U skladu sa odredbama Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, uslovi koje fizičko lice treba da ispuni da bi steklo kvalifikaciju profesionalnog upravnika, su sledeći:
• Da ima najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju
• Položi ispit za profesionalnog upravnika i stekne licencu
• Upiše se u registar koji vodi Privredna komora Srbije
Pravilnik o programu ispita i načinu polaganja, kao i uslovima za sticanje i oduzimanje licence i sadržini registra profesionalnih upravnika primenjuje se od 6. maja 2017. godine.

PRAVILNIK

Obuka traje sedam dana, odnosno 50 školskih časova i počinje 11.10.2017. godine, a nastavlja se 12,14.,18.,21.,25. i 26. oktobra sa početkom u 9.00 sati (i prema Agendi) i biće održana u prostorijama Privredne komore Srbije- RPK Kragujevac, u ulici Dr Zorana Đinđića 10 (sala na 5. spratu).

Kotizacija za pohađanje obuke je 25 000 dinara (plus PDV).

Svi zainteresovani mogu da se prijave za obuku, isključivo putem linka

http://www.pks.rs/Aplikacije.aspx?aplikacija=edukacija

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu