Gradsko veće utvrdilo Program oktobarskih svečanosti - iKragujevac


Vesti

U okviru jedinstvene antiratne manifestacije Veliki školski čas u Spomen parku Šumarice 21. oktobra biće izveden dramski prikaz “Igre brojeva“ autora Mirka Demića. 

Tome će u petak 20. oktobra u Muzeju “21. oktobar“ prethoditi tradicionalna manifestacija Bdenje, koja će početi otvaranjem izložbe 19. Međunarodnog salona antiratne karikature. Program oktobarskih svečanosti počinje 3. oktobra muzičkim programom Oktobru hododarje, a već u subotu 7. oktobra počinje tradicionalni 12. Međunarodni pozorišni festival “JoakimInterFest“. To je samo deo programa koji će biti organizovan u okviru obeležavanja 21. oktobra, a koji je utvrđen na sednici Gradskog veća održanoj 26. septembra.

U skladu sa stalno otvorenim konkursom za prijavu predloga projekata udruženja odnosno organizacija kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti socijalne zaštite iz budžeta grada odobreno je 1,3 miliona dinara za realizaciju osam programa, među kojima Okružnoj organizaiji Saveza slepih Srbije u Kragujevcu za realizaciju programa “Rukama do znanja“ i Udruženju gluvih i nagluvih Šumadijskog orkuga za izradu monografije i filma povodom 70 godina postojanja. Sredstva su odobrena i Udruženju građana “Ekspres“, Udruženju tumača znakovnog jezika, Romsko – srpskog prijateljstva “Stablo“, Asocijaciji poslovnih žena “Vizija“, Gradskom udruženju penzinera i Klubu snage osoba sa invaliditetom “Aura“. Za realizaciju programa u oblasti zdravstvene zaštite opredeljno je 450 000 dinara Okružnoj podružnici Srpskog lekarskog društva i Udruženju Roma “Prano Rom“.

Gradsko veće dalo je saglasnost JKP “Zelenilo“ za nabavku priključaka za komunalni traktor, a za potrebe zimske službe u vrednosti 750.000 dinara.

“Zelenilu“ je odobreno i 2,4 miliona dinara za nabavku sitne poljoprivredne mehanizacije – sedam kosačica, čime će se povećati efikasnost obavljanja poverenih komunalnih delatnosti. Odobrena su i sredstva subvencija u iznosu od 52 000 dinara za tekuću likvidnost “Preduzeću za izgradnju grada“.

Članovi veća utvrdili su predlog odluke o davanju saglasnosti na Statut privrednog društva Radio televizija Kragujevac i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu